студена | блог | снимки | видео | семейство Христови

Пилешки крилца на скара 15.06.

Една от любимите ми рецепти са крилца на барбекю. Могат да се направят в различни вариации с готови сосове, но моята технология е много проста, а крилцата стават превъзходни. Уточнявам отново, че не обичам точни количества и всичко е от сърце. Обикновенно взимам около килограм пилешки крилца, измивам ги и ги нарязвам на 2 части по ставата, като махам третата част/върха на крилцето/. Слагам малко олио, черен пипер, къри, алкохол /водка или ракия/ и малко соев сос – никаква сол. Разбърквам крилцата и ги оставям за 2 часа в хладилника – най-добре цяла нощ.  Отделно приготвям барбекю сос – доматено пюре, червен пипер, няколко лъжици мед или захар, сол

Тънкостта да не станат черни крилцата заради захарта или да останат сурови отвътре  е, че първо ги запичам на барбекюто по 5 минути от всяка страна – така те са полу-сготвени  и след това с четка нанасям соса, като ги обръщам няколко пъти за още 5-1о минути. Резултатите са перфетно изпечени крилца с много крехко месо.

Коментари

 • Категории

 • Нови публикации

 • 5 отговор “Пилешки крилца на скара”

  1. Ивелина казва:

   Изглеждат страхотно.Правим ги със съпуга ми по подобен начин, ама довечера ще ползваме точно вашата идея за намазването със соса.
   Благодарим ви!

   сем.Гърбатови

  2. Стан казва:

   Първият ми опит с рецептата беше почти перфектен и си направих нужните изводи за следващия път:)

   Иначе, в марината за месо никога не се слага сол, както сте посочили, понеже солта изсмуква течността от месата и те стават сухи.

  3. Георги Христов казва:

   Много се радвам, че Ви е харесала рецептата. Сол е допустимо да се ползва в марината, когато се ползва мазно месо с цел да стане по-крехко – http://chaletstudena.com/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D0%B8/

  4. Голямо благодарство от компанията! Облизваме си пръстите в момента. Наздраве!

  5. Георги Христов казва:

   Благодаря!