студена | блог | снимки | видео | семейство Христови

Римска баня в село баня 21.11.

С Катя обичаме минералната вода, а аз обожавам масажите. Дойде ли зима обикновенно отиваме за да разпуснем от мъгливия язовир Студена в минералната вода на някой СПА хотел.

По гореща препоръка на нашия приятел Росен резервирахме почивка в хотел Римска баня в село баня – на около 4 км от Банско. За съжаление от сайта не разбрах цените за СПА процедурите, но се надявах да бъдат пропорционални на нощувките /двойна стая със закуска на блок маса – 60 лева/.

Хотелът Римска баня /строен през 2004 по програма САПАРД/ се намираше в края на село Баня под боровата гора на около 200 м от старата римска баня. Направи ми огромно впечатление как минералната вода тече буквално по улиците на селото с температура 55 градуса. Оказа се че изворите са над 70.

Новата ”Римска баня” се отоплява с минерална вода, както и на топлия и студения кран тече минерална вода.  Останахме много доволни от доброто обслужване и базата вкл. ресторанта. Масажистите в СПА центъра направо ме преродиха в кожата ми. Препоръчвам го на всеки, който иска да релаксира добре.

Ето какво не ми хареса и може да се подобри – около басейните за разлика от СПА центъра беше много мръсно – оказа се че трябва да чисти спасителя, който бил почивка, но като се появи беше се разписал надлежно че е чистил и докато го няма, а след като изчисти наистина изсипа водата в преливника на басейна. Цените в СПА центъра бяха с около 20 % по-високи от нужното. В хладилника в стаята имаше 2 коли и алкохол – при липса на лоби бар и рум сървиз през седмицата би трябвало да бъдат пълни.

Въпреки тези дребни неудобства хотела заслужава да бъде посетен отново и препоръчан. Ако искате прераждане в кожата си – горещо препоръчвам масаж с кал в турската баня – уникално усещане срещу 60 лева.

Коментари

  • Категории

  • Нови публикации

  • Comments are closed.